VOMBAT.

VOMBAT. Vombatlar yalnız Avustralya anakarası ile Tasmanya Adası’nda yaşayan keseli hayvanlardır

 

 

Tombul görünüşlü gövdelerinin uzunluğu yaklaşık 1 metre, postlan kahverengimsi boz ya da sanmsı bozdur. Kuyrukları kısa ve küt, bacaklan kalın ve çok güçlüdür. Ayı yavrusunu andıran bu hayvanlar gündüzleri toprakta kazdıkları uzun tünellerde geçirir, geceleri dolaşmaya çıktıklannda ot, yaprak, kök gibi bitkisel maddelerle beslenirler. Dişleri kemiricilerde
Burnu tüylü vombat Avustralya’nın güney keşimlerinde yaşar. Daha yaygm plan bayağı . vombata göre tüyleri daha ince, kulakları uzun, gövdesi küçüktün
yavrulannı korumak için saldırnıaktan kaçınmazlar. Tünellerde yaşama alışkanlıktan ta-nm alanlarına zarar verdiğinden çiftçilerin düşmanlığını kazanmışlardır

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.