degıı

(Octodon degus), Rodentia (kemiriciler)
takımının Octodontidae familyasından,
Peru ve Şili’nin çayırlıklarında yaşayan
kemirici memeli türü; familyanın, gündüzleri
etkinlik gösteren tek üyesidir. Degunun
uzunluğu, ucu kara lekeli kuyruğuyla birlikte
yaklaşık 32,5-44 cm, ağırlığı 170-300 gr
arasında değişir. Kahverengimsi boz kürkü
yer yer turuncuya çalar; gözlerinin çevresinde
de açık sarı renkte bir benek bulunur.
Bazen tarım ürünlerine zarar veren degular,
toprağın altında kazdıkları karmaşık yeraltı
yuvalarında toplu halde yaşarlar. Birçok
dişi yavrularını ortak bir yuvada büyütür

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

bool(false)