Çöl tilkisi

çöl tilkisi (Fennecus zerda), Catıidae (köpekgiller)
familyasından, çölde yâ’şayan tilki
türü. Kuzey Afrika’da, Sina ve Arabistan
Amman yakınlarındaki Kasr Amre,
712-715, Ürdün
Holle Blldarchiv
Çöl tilkisi (Fennecus zerda)
Anthony Mercİeca – The National Audubon
Society Collection / Photo R e se a rch e rs
yarımadalarında bulunur. Uzunluğu 36-41
cm, ağırlığı 1,5 kg dolayındadır; iri kulaklarının
uzunluğu 15 cm’yi aşabilir. Uzun
tüylü kalın postunun rengi, kirli beyazdan
kum rengine doğru değişir. 18-31 cm uzunluğundaki
kuyruğunun ucu karadır. Sıcaktan
korunmak için gündüz saatlerini ininde
geçirip geceleri avlanır; böcekler, küçük
hayvanlar ve meyveyle beslenir. 51 gün
süren gebelik döneminden sonra 2-5 kadar
yavru doğurur.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

bool(false)